Николай Свинаров за дрона: По начина на взривяване си личи, че нещата не са чак толкова страшни

  • 18 септември 2023 20:54

  • 982
  • 2
Николай Свинаров за дрона: По начина на взривяване си личи, че нещата не са чак толкова страшни
©
Слушай новината Слушай новината

„Дронът най-вероятно е паднал по-навътре в морето и е доплувал до брега. По начина на взривяване си личи, че нещата не са чак толкова страшни“, каза бившият военен министър Николай Свинаров в ефира на БТВ.

„Все пак всички специалисти казват, че ако подобен дрон падне на сушата ще се взриви при падането. Това е още един аргумент, че е падал във водата и е доплувал“, посочи той.

„Не бива толкова да ни интересува кой го е произвел. Националната ни сигурност е застрашена и в двата случая“, каза бившият военен министър във връзка с това дали дронът е украински или руски.

Министър Тагарев разкри дали ще подаде оставка и как е обезвреден дрона

„Големият проблем е, че не е намерено решение за противодействие на подобни дронове“, категоричен бе Свинаров.

„При подобен дрон е по-добре да се ползва светлата част на деня, което са направили, но с известно закъснение от 2-3 часа“, коментира бившият военен министър във връзка с критиките, че армията се е забавила с пристигането на място и обезвреждането на боеприпаса.

„Според някои специалисти обсегът на боеприпаса, прикачен към дрона, е между 150 и 300 метра. Тези, които гледаха взрива обаче установиха, че и на 10 метра не достигна нищо от този фугасен взрив. Това обаче не бива да ни успокоява“, посочи той.

Той коментира и кадрите, на които се вижда как един от специалистите или експертите обикаля дрона с цигара.

„Това са специалисти, които биха могли да си дадат сметка, че това не представлява опасност, защото подобен специалист трябва първо да пази живота си и на колегите до него. Това не оправдава действието на служителя, който е направил това. Има си места за пушене и това е добре да се спазва“, каза Свинаров.

По-рано от МВР съобщиха, че във връзка с твърдения, че полицейски служител е пушил цигара в близост до дрона край с. Тюленово във вътрешния периметър около дрона преди и по време на действията по обезвреждане на снаряда полицейски служители не е имало. Ангажиментът на МВР е бил да се обезпечи външния периметър по недопускане на цивилни граждани в близост.

Мая Йорданова
982 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хохохохохохо :))))))))

2023.09.19 | 04:46

2
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са ТРАГИКОМИЧНИ нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази ТРАГИКОМЕДИЯ... Числено ПРЕВЪЗХОДСТВО 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; БЕЗКРАЕН ПОТОК от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА ИМ ПОВЕЧЕ ОТ 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и СВЕТОВНАТА ИНФЛАЦИЯ - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на ВСИЧКО ТОВА, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 9 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ въоръжени до зъби, а да те БИЯТ една клета ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те БИЯТ с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...

2023.09.18 | 21:18

1
От свиня та на тагаре.

Добави коментар

Водещи новини