Чарлз III поздрави Ким Чен-ун по повод годишнината от създаването на Северна Корея

  • 11 септември 2023 11:00

  • 1050
  • 2
Чарлз III поздрави Ким Чен-ун по повод годишнината от създаването на Северна Корея
© Колаж: Novini.bg/Getty images

Британският крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен е изпратил послание до севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, поздравявайки го по случай годишнината от създаването на Северна Корея, съобщиха днес севернокорейски медии, цитирани от Ройтерс.

„В момент, когато гражданите на Корейската народнодемократична република отбелязват националния си празник, изпращам най-добрите си пожелания за бъдещето на страната им“, се посочва в посланието, цитирано от севернокорейската държавна телеграфна агенция на КЦТА.

По случай 75-ата годишнина от създаването на Северна Корея в събота в Пхенян се проведе военен парад, на който присъстваха официална делегация от Китай и военен оркестър от Русия, припомня БТА.

Северна Корея пусна нова тактическа ядрена подводница

Последвайте канала на

Владимир Василев
1050 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.11 | 18:11

2
Дъртака бързо се ориентира къде да се мазни.
Z Z Z Z Z

2023.09.11 | 14:14

1
Слава на Северна Корея! РУСИЯ трябва да им даде технологията на хиперзвука, за да могат по всяко време да унищожат НАТОвските подлоги Южна Корея и Япония и да ударят самите терористи - САЩ.

Добави коментар

Водещи новини