Кипър отчита ръст на туристите

  • 30 август 2023 11:12

  • 732
  • 0
Кипър отчита ръст  на туристите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тази година Кипър регистрира увеличение както на туристите, така и на приходите от туризъм, предаде кипърската агенция КНА, цитирайки заместник-министъра на туризма Костас Кумис.

По думите на Кумис следващия месец представители на Министерството на туризма ще посетят Финландия, Швеция и Франция, за да се свържат с ключови играчи на световния пазар.

Освен това Кумис и Мария Курупи, старши директор по комуникациите на „Хермес Еърпортс“ (Hermes Airports), отбелязаха, че полетите до кипърските летища са засегнати от проблема, възникнал вчера в системата за контрол на въздушното движение във Великобритания, който доведе до закъснения и отмяна на 6 полета до Ларнака и 4 полета до Пафос, които обаче се очаква да се осъществят по-късно днес.

На въпрос за перспективите пред туризма в Кипър през 2023 г. заместник-министърът каза, че тази година е регистрирано „значително увеличение от около 27% на туристите и забележимо увеличение от около 34% на приходите“, предаде Бта.

В кулоарите на семинар в Ларнака, организиран от Асоциацията на кипърските туристически фирми (ACTE), Кумис добави, че „очакваме тази тенденция да продължи през септември и до средата на октомври“ и подчерта, че „като Министерство на туризма следим пазара минута по минута и се стремим към възможно най-добри резултати.“

Той добави, че Кипър продължава да участва в туристически изложения, но „същевременно има нужда от редовна комуникация с ключовите играчи на световния пазар" и затова през втората седмица на септември „ще пътуваме за срещи във Финландия и Швеция, а след това е планирано посещение във Франция за много важно изложение".

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини