Пуснаха от ареста германеца, задържан във Франция за предполагаемо изтезание на съпругата си

  • 09 август 2023 12:30

  • 399
  • 0
Пуснаха от ареста германеца, задържан във Франция за предполагаемо изтезание на съпругата си
© Getty Images

Съдебните власти смятат за съмнителни обвиненията в принудително лишаване от свобода, изтезания и изнасилване във връзка с нашумял случай на двойка германски граждани в Източна Франция, предаде ДПА. Няма данни, които да потвърдят тежките обвинения на жената срещу съпруга ѝ, заяви вчера регионалният републикански прокурор на Саргемин Оливие Глади.

Задържаният в понеделник 55-годишен германец е освободен от ареста.

Властите първоначално започнаха разследване за предполагаемо изнасилване, принудително лишаване от свобода и изтезания. Сега обаче Глади смята обвинението в лишаване от свобода за "несъществуваща реалност". Нямаше следи от изнасилване, а обвиненията за изтезания не бяха подкрепени с никакви доказателства.

В понеделник френската полиция задържа мъж в град Форбаш, който се намира близо до границата с малката германска провинция Саарланд, отбелязва БТА.

Откриха жена, затворена и измъчвана години наред в апартамент във Франция

Според прокурора 53-годишната съпруга на мъжа преди това се е обадила и на германските сили за сигурност. Тя твърди, че е била държана в плен и малтретирана от съпруга си от 2011 г. насам.

Вместо ужасяващо престъпление обаче случаят по-скоро разкрива социално отчаяние, заяви Глади. По време на дългия разпит жената не спирала да повтаря обвиненията срещу съпруга си. Мъжът, от своя страна, разказал за заболяване, от което съпругата му страдала от дълго време. "В този момент, и особено като се вземат предвид заключенията от съдебномедициската експертиза, собствената ѝ преценка на ситуацията може да не е най-точната", категоричен бе Глади.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини