Лекари обвиниха 15-годишна в лъжа, а истината за състоянието ѝ се оказа зловеща

  • 26 юли 2023 14:12

  • 70018
  • 0
Лекари обвиниха 15-годишна в лъжа, а истината за състоянието ѝ се оказа зловеща
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Лекари объркаха симптомите на рядък рак при 15-годишна британка за бременност и я обвиниха в лъжа, съобщава Metro.

В началото на 2019 г. Халей Полард започнала да страдала от постоянна умора, болки в гърба и затруднено уриниране. Освен това започна бързо да отслабва.

За болките в гърба няколко пъти потърсила помощ от личния си лекар, който й казал, че или има ишиас, или инфекция на пикочните пътища.

"Отслабнах много, бях постоянно уморена, не можех да отида до тоалетната и имах постоянно главоболия и умора. Болката в гърба ми беше толкова ужасна, че не можех да седя, да лежа или да ходя", признава тийнейджърката. 

Когато след няколко седмици майка й я завела на преглед в болницата, лекарите й направили изследвания на урината и кръвта и обявили, че е бременна в последния месец.

"Знаех, че не съм бременна. Бях само на 15 и разбирах, че това е невъзможно", казва Халей.

Отслабването с лекарства за диабетици може да доведе до рак на щитовидната жлеза и панкреатит!

Въпреки че медиците опитали да обвинят момичето в лъжа и го призовали да признае, че води сексуален живот, майка му упорито настоявала за ултразвук.

"Мислеха, че лъжа или отричам. За щастие, майка ми ми вярваше през цялото време", добавя тя.

"Лицето на медицинската сестра, която направи ултразвука, се промени пред очите ни. Тя не ни каза нищо", спомня си още британката.

Прегледът и допълнителните тестове разкрили, че момичето има рак на яйчниците в последен стадий с множество метастази в белите дробове. 

"Беше четвърти стадий и се беше разпространил в белите ми дробове. Имах 42 тумора в белите дробове и 13 на 20 см. тумор на яйчника. Бях в пълен шок. Никога не съм подозирала, че имам рак. И до ден днешен е така", споделя тя.

На Халей незабавно й била направена операция за отстраняване на левия яйчник, а след това преминала четири курса химиотерапия.

"Най-трудното препятствие, което някога е трябвало да преодолея, беше загубата на последната част от детството ми. Бях само на петнайсет", казва още британката.

Тя признава, че е преживяла много тежко косопада и другите промени във външния си вид, предизвикани от лечението, но през цялото време е получавала силна подкрепа от страна на семейството и приятелите си.

Полард прекарала осем месеца в клиника. През септември 2019 г. била изписана и оттогава заболяването й е в ремисия. 

Сега британката се опитва да разкаже на колкото се може повече хора за своя опит, за да помогне на жени, изпаднали в същата ситуация.

"Винаги се вслушвайте в себе си. Ако усетите, че нещо не е наред, не се успокоявайте, докато не получите всички отговори, от които се нуждаете", съветва тя. 

Ракът на яйчниците се среща изключително рядко при подрастващи. В същото време при някои от формите му в организма започва да се произвежда човешки хорионгонадотропин – хормон, който присъства само в кръвта и урината на бременните, пише jenata.blitz.

Точно по тази причина болните жени имат фалшив положителен резултат при тестовете за бременност.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
70018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини