Папата: Смъртта на мигранти в морето е срамът на нашето общество

  • 09 юли 2023 14:10

  • 530
  • 0
Папата: Смъртта на мигранти в морето е срамът на нашето общество
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Смъртта в морето на мигранти и бежанци, търсещи безопасност и по-добър живот в Европа, е "срамът на нашето общество", каза днес Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, цитиран от италианската новинарска агенция АНСА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1552

"В тези дни, когато продължаваме да ставаме свидетели на повтарящи се големи трагедии в Средиземно море, сме разтърсени от тихите кланета, пред които все още оставаме безпомощни и учудени", написа предстоятелят на Римокатолическата църква в писмо до архиепископа на Агридженто, монсеньор Алесандро Дамяно, по повод десетата годишнина от посещението си на остров Лампедуза.

"Смъртта на невинни хора, предимно деца, търсили по-спокойно съществуване, далеч от войни и насилие, е болезнен и оглушителен вик, който не може да ни остави безразлични", продължи Франциск.

"Това е срам за едно общество, което вече не знае как да скърби и да жали за другите", каза Светият отец.

Поне 11 мигранти загинаха при потъването на корабче край Тунис

Папата превърна защитата на каузата на мигрантите и бежанците в основна част от своята служба и често говори, че е необходимо да бъдат спасявани хора в морето.

На 8 юли 2013 г. Франциск направи забележително обръщение на остров Лампедуза след потъването на лодка с мигранти, което взе десетки жертви. Това беше първото му пътуване извън Рим след избирането му за папа по-рано през същата година, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини