След България Володимир Зеленски замина за Чехия

  • 06 юли 2023 20:10

  • 2290
  • 0
След България Володимир Зеленски замина за Чехия
© Булфото (архив)

"Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога заяви за необявена визита в Чехия малко след като посети България", написа киевският в. "Европейская правда".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

"Държавният глава съобщи, че в Прага ще проведе разговори с президента на страната-членка на Европейския съюз и НАТО Петър Павел, с премиера Петър Фиала и с председателите на двете камари на парламента Милош Вистърчил и Маркета Пекарова Адамова", посочи още изданието.

"Президентът на Украйна ще се срещне и с министри, депутати и журналисти", добави медията

"Основните теми, които ще бъдат обсъждани, са военната помощ за Украйна, евроатлантическата интеграция на страната, ситуацията около Запорожката АЕЦ и възстановяването на Украйна", допълни вестникът.

"Това е първата визита на Зеленски в Чехия от идването му на власт през 2019 г.", написа още "Европейская правда".

Кортежът на Володимир Зеленски потегли към летище София

Новинарският портал novinky.cz, цитиран от БТА,  съобщи, че на международното летище в Прага в ранния следобед са били засилени мерките за сигурност. Там са били разположени снайперисти и полицаи, въоръжени с автомати.

От 15:00 ч. територията на Пражкия замък, резиденцията на чешкия президент и най-големият музеен комплекс в страната, е затворена за посетители.

Последвайте канала на

2290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини