Няма данни за замърсяване в румънската акватория на Черно море

  • 29 юни 2023 15:34

  • 260
  • 0
Няма данни за замърсяване в румънската акватория на Черно море
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Няма данни за замърсяване на румънската акватория на Черно море вследствие на разрушаването на стената на язовир „Каховка“ в Украйна. Това става ясно от ежедневния доклад на Министерството на околната среда, водите и горите на Румъния, публикуван на сайта на ведомството, цитирано от БТА.

В доклада, който отразява ситуацията с качеството на водите в румънската акватория в интервала 27-28 юни, се посочва, че не се наблюдават особени явления. 

МОСВ: Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море

Дирекцията за санитарно-ветеринарна безопасност и безопасност на храните и Дирекцията за обществено здраве в окръг Тулча активизираха действията си за проверка на качеството на водата и рибата в Черно море след разрушаването на язовира на река Днепър, Украйна, в началото на месеца и досега всички проби, анализирани в специализираната лаборатория, са в норма, потвърди преди няколко дни директорът на дирекцията Митика Тукила, цитиран ог агенция Аджерпрес. Той потвърди, че след рухването на язовирната стена тестовете и анализите се извършват по-често.

Пробите, взети от водата и рибата, се анализират в санитарно-ветеринарната лаборатория, считана за референтна в Румъния - звено, което използва над 90 метода.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини