Атака на руски дронове събуди Киев

  • 20 юни 2023 06:53

  • 841
  • 0
Атака на руски дронове събуди Киев
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В ранните часове на сутринта все още продължаваха набезите на руските безпилотни самолети камикадзе, като се съобщаваше за експлозии в Лвов и за нова експлозия в Киев или близо до него.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Кореспонденти на Би Би Си чуха три експлозии и стрелба на противовъздушната отбрана в Лвов. Кметът на града Андрий Садовий също писа за експлозиите.

"Можете сами да чуете всичко това много добре. Има експлозии в Лвов и региона. Останете в убежище или поне в коридора. Това е - важно!" - пише Садовий.

Каналите за наблюдение и потребителите на социалните мрежи в Киев пишат, че поне още един дрон от северна посока е прелетял в района на града известно време след първата вълна "шахиди". Съобщава се за една експлозия, пише news.bg.

Все още няма информация за последствията от нападението.

Градската администрация на Киев, областната администрация на Киев и други източници съобщават за операции на противовъздушната отбрана в покрайнините на украинската столица.

Според украинските телеграмни канали безпилотни самолети, изстреляни от руската армия, летят в западната част на страната; в няколко западни региона е обявена въздушна тревога, а от няколко централни региона се съобщава за стрелба на ПВО.

Две деца и възрастна жена са били ранени при руска въздушна атака срещу Киев

В същото време канал за наблюдение на въздушното пространство съобщава за използване на управляеми дронове от руски самолети на фронта в Запорожка и Николаевска области.

В същото време в южните области Одеса, Николаев и Херсон е отменена въздушната тревога.

Ръководителят на администрацията на Запорожка област Юрий Малашко твърди, че според информацията, с която разполага, никой не е пострадал в резултат на ударите в областта тази нощ.

"За щастие, няма информация за пострадали хора", пише Малашко.

Ръководителят на областната администрация твърди, че ударите на руската армия са засегнали "селскостопанско и фермерско предприятие, както и популярно място за отдих".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини