Италианските специални сили освободиха похитения от пирати кораб

  • 10 юни 2023 06:05

  • 664
  • 0
Италианските специални сили освободиха похитения от пирати кораб
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Италианските специални сили освободиха турския кораб, похитен край бреговете на Неапол, съобщи италианският министър на отбраната Гуидо Крозето. Вчера товарният плавателен съд беше пленен, след като група от около 15 нелегални мигранти установи контрол над него и обезвреди 22-членния му екипаж, предаде АНСА.

„Похитителите са обезвредени. Всичко приключи благополучно“, написа Крозето в Туитър.

По-рано снощи той обяви, че на помощ на подалия сигнал за тревога кораб са изпратени командоси от специализирания отряд на италианските военноморски сили. Министърът беше уведомен за случая, докато даваше интервю за известния телевизионен водещ Бруно Веспа.

„Италиански специални сили, базирани в Бриндизи, освобождават край бреговете на Неапол кораб с 22-членен екипаж, превзет от около 15 мигранти, които се намират на борда на плавателния съд“, посочи Крозето в ефир и допълни, че операцията продължава и че го държат в течение постоянно за хода ѝ, пише БТА.

Формирования от ВМС проведоха тактическото учение "Морски щит 2023"

По думите на министъра навременната намеса на командосите е осуетила опита за похищение. Корабът плавал за Франция, когато групата нелегални мигранти установила контрол над него.

Засега няма повече подробности за мигрантите, включително от каква националност са. Някои от тях са били въоръжени с ножове. Мигрантите са успели да се качат незабелязано на кораба.

 

Росица Валентинова
664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини