Папа Франциск се възстановява успешно след коремната операция

  • 09 юни 2023 16:02

  • 295
  • 0
Папа Франциск се възстановява успешно след коремната операция
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Възстановяването на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март след коремната операция, която претърпя тази седмица, върви все по-добре и той вече става от леглото и постепенно се завръща към работните си задължения, съобщи днес пресцентърът на Ватикана, цитиран от Ройтерс.

86-годишният Франциск в сряда претърпя тричасова операция за отстраняване на коремна херния. Интервенцията е преминала достатъчно успешно, за да не се налагат ограничения в работата на Светия отец, казаха лекарите. 

Говорителят на Светия престол Матео Бруни заяви, че папата е прекарал по-голямата част от сутринта в кресло и че това му е позволило да прочете вестниците и отново да се заеме с делата си.

Папа Франциск претърпя успешно коремна операция

Франциск постъпва на лечение в болница за трети път, откакто оглави Римокатолическата църква през 2013 година, отбелязва Ройтерс. 

За това лято са планирани две пътувания на Светия отец. Той ще посети Португалия от 2 до 6 август за Световния ден на младежта и ще направи и визита в Монголия, която ще продължи от 31 август до 4 септември.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини