Разузнавачи загинаха в Италия при потъването на корабчето в езерото Маджоре

  • 29 май 2023 19:51

  • 4441
  • 1
Разузнавачи загинаха в Италия при потъването на корабчето в езерото Маджоре
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Двама разузнавачи са загинали вследствие на потъването на корабчето в езерото Маджоре, Северна Италия, предаде АФП, цитирана от БТАс.

Плавателният съд, дълъг 16 метра, се преобърна вчера вечерта в района на Лизанца, в най-южната точка на езерото. От местната противопожарна служба, участвала в спасително-издирвателната операция, обявиха, че са открити четири жертви са открити.

Агентите на разузнаването, бяха идентифицирани като 62-годишният Клаудио Алонци и като 53-годишната Тициана Барноби. Двамата са били в района за среща с приятели, организирана по повод празнуване на рожден ден.

Израелското външно министерство вече поясни, че една от жертвите е израелски гражданин на около петдесетина години, а според италианското издание "Варезе нюз" четвъртата жертва е руска гражданка.

Атилио Фонтана, областният управител на Ломбария, където стана трагедията, каза, че тя е била предизвикана от внезапно образувал се смерч.

Двадесетина души, също намирали се на борда и озовали се при преобръщането във водата, бяха спасени от други плавателни съдове, или се добраха до брега с плуване.

На корабчето е имало туристи, както италианци, така и чужденци.

Туристическа лодка потъна при буря в Италия, има загинали

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рапунцел

2023.05.29 | 22:38

1
Разузнаването работи!

Добави коментар

Водещи новини