Джил Байдън пристигна в Лондон и се срещна със съпругата на британския премиер

  • 05 май 2023 21:13

  • 1313
  • 2
Джил Байдън пристигна в Лондон и се срещна със съпругата на британския премиер
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Първата дама на САЩ Джил Байдън се срещна днес със съпругата на британския министър-председател Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, - Акшата Мурти, като част от посещението си в Лондон, където ще представлява САЩ на утрешната коронация на крал Чарлз III, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Срещайки се за първи път, Джил Байдън и Акшата Мурти се прегърнаха и позираха за снимки пред черната врата на "Даунинг стрийт 10", зад която се намират резиденцията и кабинетът на британския премиер.

Церемонията за коронацията ще се състои утре в Уестминстърското абатство и на нея ще присъстват чуждестранни държавни глави и високопоставени представители.

71-годишната съпруга на американския президент посети днес и местно училище заедно с Мурти. Очаква се по-късно днес тя да се срещне с представителите на американското посолство във Великобритания и с крал Чарлз по време на прием в Бъкингамския дворец.

Самият Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в бе остро критикуван, особено от своя предшественик и потенциален съперник на предстоящите президентски избори Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за това, че няма да присъства лично на коронацията на Чарлз.

Как ще протече коронацията на Чарлз III и защо Байдън няма да присъства?

Историята обаче показва, че нито един президент на САЩ не е присъствал на коронацията на британски монарх, отбелязва Ройтерс. По време на последното такова събитие, когато покойната майка на Чарлз - кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и, е била коронясана през 1953 г., тогавашният президент на САЩ Дуайт Айзенхауер изпраща само делегация от пратеници, които да го представляват.

Белият дом съобщи, че миналия месец Байдън е казал на Чарлз, че иска да се срещне с него във Великобритания. Американският президент посети тогава Северна Ирландия и Република Ирландия, за да отбележи 25-годишнината от подписването на Споразумението от Разпети петък, сложило край на конфликта в Северна Ирландия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
cska

2023.05.05 | 23:49

2
Ужас наркозависими к.......и

2023.05.05 | 21:55

1
Колко нагло какво ли са намислили терористите

Добави коментар

Водещи новини