Трима са обвинени в заговор за убийството на албанския политик Ардиан Никуляй

  • 02 май 2023 12:52

  • 275
  • 0
Трима са обвинени в заговор за убийството на албанския политик Ардиан Никуляй
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Двама англичани и един албанец се изправиха пред Уестминстърския магистратски съд по обвинения в заговор за убийството на албанския политик и бизнесмен Ардиан Никуляй на 19 април, съобщиха вестник „Дейли мейл“ и албанските медии.

50-годишният Никуляй, който беше кандидат на Социалдемократическата партия на Албания за общински съветник на предстоящите местни избори на 14 май, беше застрелян в заведението си в северния крайбрежен град Шънджин, община Лежа.

Според британската полиция причината за убийството е спор между две фамилии за над 80 000 паунда (близо 200 хиляди лева). Албанските медии отбелязват, че става въпрос за дългогодишна вражда между семействата, свързана с кръвно отмъщение, като сочат албанския гражданин за поръчител на убийството.

Тримата обвиняеми бяха арестувани във Великобритания тази събота. Те се явиха на подсъдимата скамейка след издадена заповед от Албания за екстрадирането им. И на тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Във връзка с убийството е задържана още една жена от Великобритания.

Убиха кандидат за общински съветник в Албания

Албания издаде общо шест заповеди за арест по случая с убийството на Никуляй, от които пет са на чуждестранни граждани. След ареста на четиримата души се издирват още един англичанин и един португалски гражданин, който се предполага, че е извършил убийството, допълват албанските медии, цитирани от БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини