Готвачите на световните лидери се събраха в Париж

  • 25 юли 2012 20:39

  • 555
  • 0
Готвачите на световните лидери се събраха в Париж
©

Готвачите на световните лидери се събраха в Париж, за да обменят тайните, които правят приготвяната от тях храна достойна за крале, съобщи TV 7. Някои от тях разкриват как съумяват да подсладят международните отношения с кулинарни умения.

Ако Уинстън Чърчил е бил прав, когато казва, че "стомахът управлява света", тогава тази група от 27 кулинари имат невероятно влияние върху настроението на световните лидери, докато обсъждат кризата в Сирия или европейските икономически проблеми.

Клубът на световния елит на готвачите е създаден преди 35 години. В него членуват кулинари, които приготвят храната за крале, кралици, президенти и главите на Римокатолическата църква.

Винаги, когато приготвят важен държавни банкети, членовете на клуба се консултират взаимно. При подобни събития храната трябва да отговаря на диетата на важните персони, религиозните обичаи и културни традиции.

Прочутите кулинари знаят, че германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се обича визитите си в Париж, заради любовта си към френската кухня. А за да се завърти колелото на дипломацията, то тогава на френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 не трябва да му се поднася вечеря с артишок.

В Париж са се състояли един от най-важните и символични исторически срещи. Със сигурност роля за това имат и уменията на готвачите добре да подберат ястията.

Последвайте канала на

555 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини