Всички забележителности и музеи в Гърция са с вход свободен днес

  • 18 април 2023 17:27

  • 526
  • 0
Всички забележителности и музеи в Гърция са с вход свободен днес
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Всички забележителности и музеи в Гърция са с безплатен вход днес в Международния ден за опазване на паметниците на културата, съобщава БТА.

Темата на тазгодишното честване е „Промяна в наследството“, като по този начин се подчертава спешната необходимост от справяне с последиците от изменението на климата върху историческите паметници и обекти.

По данни на гръцката статистическа служба през периода януари-ноември 2022 г. се наблюдава увеличение със 129,6 процента при посетителите на музеи и със 137 процента при посетителите на музеи с безплатен вход в сравнение със съответния период през 2021 г.

Недостиг на кадри в туризма в Гърция

Нарастване на процента посещаемост се наблюдава и при археологическите обекти за съответния период през 2022 г. със 107,3 процента в броя на посетителите и с 98,3 процента на посетителите с безплатен вход в сравнение с 2021 г.

Сред най-посещаваните музеи в Гърция са музеят на Акропола и Националният археологически музей в Атина, а сред археологическите обекти са Акрополът в Атина и дворецът Кносос в Крит.

На 18 април се отбелязва значението на опазването и популяризирането на културното наследство, като целта е да се повиши обществената осведоменост за опазване на културното наследство, да се подчертае значението на паметниците и да бъдат интегрирани в съвременния социален, културен и икономически живот.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини