Кипърският терорист остава в ареста

  • 24 юли 2012 20:42

  • 629
  • 0
Кипърският терорист остава в ареста
©

Мъжът, който бе задържан в Кипър за подготовка на атентат срещу израелски туристи, остава в ареста. След закрито изслушване, съд в Лимасол удължи мярката за неотклонение до петък, когато трябва да бъдат предявени обвинения, съобщи БНТ.

Има прилика в поведението на заподозрения в Кипър и камикадзето от Бургас, въпреки че са действали различно - това заяви министърът на правосъдието Лукас Лука, без обаче да твърди за връзка между двамата.

24-годишният задържан принадлежи към организация, която не е в списъка на Евросъюза за известни терористични групи, каза още кипърският министър, но не уточни името на организацията.

С мотива, че се води следствие, кипърските власти не дават подробности за арестувания и не са потвърдили информацията в медиите, че той е ливанец с шведски паспорт и от "Хизбулла". Мъжът е пристигнал в Кипър на 5 юли от Лондон и е арестуван два дни след това в хотел в Лимасол.

Според източници от кипърското правителство, цитирани от световните агенции, мъжът е арестуван след информация от чужди разузнавания.

Последвайте канала на

629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини