Германия и ЕК се разбраха за отказа от автомобилите с двигатели с вътрешно горене

  • 25 март 2023 18:02

  • 2992
  • 5
Германия и ЕК се разбраха за отказа от автомобилите с двигатели с вътрешно горене
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Германското правителство постигне споразумение с Европейската комисия по спора относно забраната за производство на нови коли с двигатели с вътрешно горене, предаде ДПА, като се позова на представители на двете страни в преговорите.

Централната тема на спора между Брюксел и Берлин беше дали производителите на автомобили ще могат да продължат да произвеждат автомобили, които се движат с т.нар. електрогорива, и след 2035 г. "Постигнахме споразумение с Германия за бъдещата употреба на електрогорива в автомобилите", написа в "Туитър" заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс. "Сега ще работим за това правилата, съдържащи стандартите във връзка с въглеродния диоксид при автомобилите, да бъдат приети възможно най-скоро", изтъкна Тимерманс.

Германия сформира съюз срещу спирането на продажбата на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

"Автомобили с двигатели с вътрешно горене ще могат да бъдат използвани и след 2035 г., ако се движат само с горива, които са неутрални от гледна точка на въглеродния диоксид", заяви германският транспортен министър Фолкер Висинг, информира БТА.

Филип Епитропов
2992 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.03.25 | 20:48

5
UK – Спомняте ли си, когато гражданите казаха, че не искат ГМ храни? Правителството ви пренебрегна и вместо това послуша Бил Гейтс. Приемане на законопроекта за генетичните технологии за манипулиране на хранителната верига. Всичко е за твое добро, разбира се

2023.03.25 | 20:16

4
,,Мащабните протести срещу Макрон, които се провеждат във Франция в момента, не получават оживеното отразяване в заглавията на западните медии, което заслужават, въпреки техния размер и значение. Лицемерието в най-добрия му вид.''

2023.03.25 | 20:15

3
КОНГО - нерегламентираните мини наемат хиляди работници, добиващи кобалт за батерии, така че NET ZERO може да бъде „постигната“ и ние се чувстваме добре. Тези мини често се срутват и хванати работници се изкопават на ръка, ако имат късмет. Но хей, това спасява планетата, нали?

2023.03.25 | 18:16

1
nai dobre e glupavi evrogeiove da se varnete na konete sas karucite za kakvo sa koli na 80 miliona oligofreni
Vse pak e neshto

2023.03.25 | 18:46

2
E da de ama sikijam aZna senin maikon giotveren shopar glava ashkolsun kiopek kiu4ek aabi ma6ala

Добави коментар

Водещи новини