Британското военно разузнаване: Русия си е върнала частично подстъпите към украинския град Кременная

  • 23 март 2023 09:55

  • 998
  • 4
Британското военно разузнаване: Русия си е върнала частично подстъпите към украинския град Кременная
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Русия си е върнала частично подстъпите към Кременная в западната част на Луганска област в Източна Украйна, заяви британското военно разузнаване.

В сводката, публикувана всеки ден в "Туитър", днес се отбелязва, че от началото на този месец се водят тежки сражения в някои райони по протежение на фронтовата линия между този град и Сватово. Руският контрол върху Кременная бе под непосредствена заплаха от страна на украинските въоръжени сили по-рано тази година, припомня британското военно разузнаване.

То отчита, че руските войски са напреднали на места с по няколко километра. Според него целта им е да бъде разширена зоната за сигурност западно от отбранителната линия, която са прокопали на по-голяма надморска височина. Руската армия вероятно иска да достигне река Оскол, която да бъде като естествено препятствие пред евентуално украинско контранастъпление, и да си върне контрола над град Купянск - транспортен възел в съседната Харковска област, пише още в сводката, цитирана от БТА.

Русия праща стара бойна техника към Украйна

Британското военно разузнаване обобщава, че в оперативен план руските планове в Североизточна Украйна по всяка вероятност остават отбранителни, тъй като военното командване навярно се опасява, че това е един от секторите от фронта, където украинските въоръжени сили може да опитат голяма офанзива.

Росица Валентинова
998 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Хохохохохохо :))))))))))))))

2023.03.24 | 04:55

4
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... Трагикомедия с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
русия е кенеф

2023.03.23 | 11:20

3
факт!
ааа

2023.03.23 | 11:03

1
Скоро ще съобщат за пълното преминаване на измислената държава украйна в ръцете на Русия.Честито на запада.
русия е кенеф

2023.03.23 | 11:20

2
ти на руския Нострадамус ли се правиш, бе ватник?!

Добави коментар

Водещи новини