Великобритания ще удължи нулевите мита за украински стоки до март 2024 г.

  • 20 март 2023 09:13

  • 187
  • 3
Великобритания ще удължи нулевите мита за украински стоки до март 2024 г.
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Великобритания обяви, че ще удължи споразумението за нулеви митнически ставки за стоки от Украйна до март 2024 г. като част от мерките за подкрепа на украинската икономика след руската инвазия, съобщи Ройтерс.

Обединеното кралство намали до нула митата за всички стоки от Украйна през май миналата година, а през ноември се съгласи по принцип за сключването на дигитално търговско споразумение с Киев. Това споразумение между Великобритания и Украйна ще бъде подписано днес на среща на украински министри и британски бизнесмени в Лондон.

Британската министърка на бизнеса и търговията Кеми Бейднок определи дигиталното търговско споразумение като историческо и заяви, че то отваря пътя за нова ера на модерна търговия между двете страни. Споразумението ще даде на Украйна гарантиран достъп до финансови услуги във Великобритания по време на усилията за възстановяване. По-конкретно то ще улесни трансграничните потоци от данни и ще направи електронните трансакции по-ефективни, пише БТА.

Великобритания, Франция, Полша и ЕС приветстваха заповедта за арест на руския президент

Великобритания ще бъде домакин на конференция за възстановяването на Украйна през юни. Обединеното кралство казва, че военната, хуманитарната и икономическата му подкрепа за Украйна, обявена от началото на инвазията, възлиза на повече от 4 млрд. паунда.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
187 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хохохохохох :))))))))

2023.03.21 | 06:45

3
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, специалната военна операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... Трагикомедия с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 години... Грандиозен срам за украинците и американците е това - грандиозен...
педераса Еми е болен от спин

2023.03.20 | 09:19

1
и няма да го бъде
така е

2023.03.20 | 09:24

2
Да изчезва шизофреника хомосексуалист.

Добави коментар

Водещи новини