Британското разузнаване: Руските войски напредват в Бахмут

  • 17 март 2023 16:30

  • 1886
  • 3
Британското разузнаване: Руските войски напредват в Бахмут
© Getty Images

Според британското разузнаване руските войски са постигнали напредък в битката за  източноукраинския град Бахмут, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13368

Няколко подразделения от руската армия и частната военна компания "Вагнер" са превзели позиции на западния бряг на река Бахмутка, която по-рано формираше фронтовата линия в боевете за контрол върху града, казва британското министерство на отбраната.

Украинските сили са дали индикации, че ще продължат да отбраняват града. 

Същевременно руските нападения по останалите части на фронтовата линия са намалели рекордно за последните два месеца, твърди британското разузнаване.

Това най-вероятно се дължи на факта, че руснаците "временно са изчерпали бойната сила на разгърнатите формирования до такава степен, че в момента дори локалните настъпателни действия са непостоянни", пише британското военно ведомство в "Туитър".

Руските атаки може би ще се подновят след пристигането на резервисти и след попълването на запасите от боеприпаси. Междувременно командването най-вероятно ще бъде принудено да избира между това да осъществява настъпателни операции или да осигурява надеждна защита по цялата линя, се казва още в съобщението.

Британското министерство на отбраната ежедневно публикува информация за хода на войната, като се позовава на разузнавателни данни. Правителството в Лондон се стреми да използва тази информация за да оборва твърденията на Москва и за да подсилва подкрепата за украинските части, отбелязва ДПА.

Москва обвинява Лондон в разпространение на дезинформация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1886 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
русия е кенеф

2023.03.17 | 17:10

3
русия е кенеф

2023.03.17 | 17:08

2
ujas eto sega evro ped alite liberal shte se samorazstreliat pogolovno tiahnata pobeda na usraina propadna

2023.03.17 | 17:04

1
зеленко да не си обеси ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини