Белгия предоставя на Украйна допълнителна военна помощ

  • 17 март 2023 10:18

  • 444
  • 20
Белгия предоставя на Украйна допълнителна военна помощ
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Белгия ще предостави на Украйна още 230 единици военно-транспортна техника, съобщиха местни медии. Уточнява се, че се предвижда да бъдат осигурени 150 високопроходими камиона, въведени на въоръжение през 1986 г. и които постепенно отпадат от употреба. Белгия разполага с над 1200 бройки от тази техника и част от камионите вече са предадени на украинската страна.

Предвижда се също да бъдат осигурени 80 бронирани машини "Линкс" италианско производство, които се използват от 2007 година. Белгийската войска разполага общо с над 400 единици от тази техника, за която се отбелязва, че не е достатъчно надеждна и предстои да бъде заменена с по-ново поколение машини, купени през 2020 г. от САЩ.

Полша подготвя още шест изтребителя за Украйна

Медиите уточняват, че решението за изпращането на тези два вида транспортни средства е било взето през януари. Допълва се, че се обмисля осигуряването на миночистачи за Украйна, но едва след като Белгия получи догодина от Франция доставка на нов кораб за разчистване на мини.

Росица Валентинова
444 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
педераса Еми се крие като плъх

2023.03.17 | 12:26

18
ха ха ха
RUB

2023.03.17 | 12:41

20
Браво, браво...ще има премии!
русия е кенеф

2023.03.17 | 12:33

19
русия е кенеф
педераса Еми се крие като плъх

2023.03.17 | 12:25

17
ха ха ха

2023.03.17 | 11:54

16
Руските военни удариха разположението на териториалната отбрана Контоп, в резултат на удара бяха убити 9 бойци и 12 бяха ранени. Артем Семенихин, кмет на Конотоп, потвърди информацията за загубите.Тези бойци на ТРО(териториалната отбрана) от Сумска област и по-специално от Конотоп редовно обстрелват населени места на територията на Белгородска, Брянска и К.у.р.ска области.

2023.03.17 | 11:53

15
Падането на БЛА Reaper в ЧМ разкри още един факт за корупция в Пентагона.САЩ активно се "давят" за "сблъсък",но вместо доказателства за сблъсък показаха как керосинът огъва евтини витла.Има теория,че винтът е направен от най-евтиния полимер-полистирен,който е изключително уязвим на ацетон и керосин.Ако Пентагонът потвърди версията с керосина,военни купувачи и чиновници ще бъдат набедени за източване на военния бюджет.Тъй като разследването ще покаже монтаж не от висококачествени композити,а от крехка пластмаса.Разликата в цената е 20 пъти +/-.В милиони долари–около 35-40 милиона завишено.

2023.03.17 | 11:52

13
Наркоманът се изцепи:Нацисткият главатар Володимир Зеленски каза, че ръководителите на НАТО ще трябва сами да воюват, ако не искат да дадат достатъчно оръжия:"Съединените щати ще трябва да изпратят своите синове и дъщери по същия начин, по който изпращаме нашите синове и дъщери във войната и те ще трябва да се бият ... и ще умрат." Честито на русофобите-краваророби-фашисти! След като направихме първите стъпки:Подкрепа-->Воръжаване-->Солидарност-->Помощ ще се иска безусловно изпращане на жива сила да се бие и да умира за IV-ият Райх(САЩ и ЕС).

2023.03.17 | 11:52

14
САЩ и ЕС са несбъднатата мечта на сатанистите и Хитлер за III-ият райх. Така в момента САЩ, ЕС и техните пудели може да се каже, че са създали IV-ият райх! Русия им е като трън в очите! И ако IV-ият райх в момента наброява около 50 държави, то тези които не са на страната на сатанистите са повече от 150 държави с повече от 2/3 от населението на Земята!

2023.03.17 | 11:52

12
Бахмут и околностите.Редица източници,включително от фашистката изMeT,съобщават за влошаване на положението на ВСУ по пътя между Хромово и Часов Яр. Към вечерта на 16 март участъкът от пътя в близост до Хромово беше под силен огън от стрелците на ЧВК Вагнер. През деня ВСУ претърпяха значителни загуби на него. Ръководителят на подкрепяната от ООН международна анкетна комисия за Украйна Ерик Мьозе:"ООН не откри доказателства за геноцид в действията на руската армия в Украйна". Добре, нали? А какво ще кажеш за Донбас? Или са сепаратисти и може да бэдат убивани?

2023.03.17 | 11:52

10
Южен фронт,направление Херсон.Артилерийските двубои продължават по цялата линия на съприкосновение:ВС на РФ поразяват съсредоточения на фашистка изMeT в Антоновка,Днепровски и Херсон.На свой ред врагът обстрелва левия бряг на Херсонска област:атакувани са жилищни сгради в Кайро,Таврийск и Нова Каховка.Направление Запорожие.В района на Гуляйпол,страните се бият в района на Новозлатопол.След неуспешно настъпление в секторите Пологовски и Ореховски фашистката изMeT премина към позиционни битки.

2023.03.17 | 11:52

11
По цялата линия на съприкосновение се повиши разчета на оръдията и реактивната артилерия. Във Василевския участък ДРГ на 65-та омбр на фашистката изMeT извърши неуспешен взлом на позициите на ВС на РФ близо до Василевка:атаката беше отбита,загубите на изMeTTa възлизат на двама убити и десет ранени.

2023.03.17 | 11:50

9
Донецко направление.След освобождаването на Красногоровка руските войски разширяват зоната си на контрол на запад от селото в района на Авдиевка.Красногоровка се намира северно от Авдиевка. Обкръжаването,макар и бавно е в ход.Жителите на Донецк мечтаят този укрепен район,от който Донецк е обстрелван от години,най-накрая да падне.Старобелско направление.В Купянския сектор страните водят артилерийски двубои по цялата линия на съприкосновение:ВС на РФ поразяват струпванията на жива сила и техника на украинската армия в Двуречная и Купянск.В Лиманския сектор продължават позиционните боеве при Журавка Балка и в Серебрянското горско стопанство.

2023.03.17 | 11:49

8
Бахмут и околностите.Северозападно от Бахмут вагнеровците разширяват зоната на контрол около село Зализнянское и се подготвят за възможна контраатака на фашистката изMeT.В същото време руските сили напредват към село Богдановка,а също така щурмуват позиции на изMeTTa в Орехово-Василевка.В самия Бахмут продължават ожесточени улични боеве в северните и южните райони на града:на север Вагнер разширяват зоната си на контрол на територията на АЗОЦМ,а на юг руските части воюват в района на Собачевка,Буденовка и Водоканал.На югозапад продължават боевете на подстъпите към магистралата Константиновка-Бахмут и покрайнините на Красное(село Ивановское).

Добави коментар

Водещи новини