Таванът на сметките за ток на домакинствата във Великобритания е удължен до края на юни

  • 15 март 2023 11:53

  • 311
  • 0
Таванът на сметките за ток на домакинствата във Великобритания е удължен до края на юни
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Таванът от 2500 лири за енергийните сметки на домакинствата във Великобритания се удължава до края на юни, съобщи министърът на финансите Джереми Хънт малко преди да представи бюджета на страната за следващия финансов период, съобщава БТА, цитирайки ДПА.

Таванът трябваше да се вдигне до 3000 лири от април. Удължаването на досегашния лимит ще струва на бюджета около 3 милиарда лири.

"Високите цена на енергията са една от най-големите тревоги на домакинствата, поради което ги задържаме на сагашното им ниво. А тъй като се очаква сметките да паднат след юли, тази временна мярка ще намали тежестта върху хората", заяви Хънт.

Той ще представи бюджета следобед, а в него освен удължаването на тавана е предвидено и повишение на помощите за отглеждане на деца.

Представянето на бюджета ще съвпадне с масова стачка с участието на учители, шофьори в лондонското метро, лекари, държавни служители и др. с искане за увеличение на заплатите.

Стачката в метрото практически блокира Лондон днес, тъй като в предиобедните часове влаковете по гъстата мрежа на британската столица практически не се движеха.

Учителите стачкуват днес, а протестите им е предвидено да продължат и утре. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини