Стрелецът от Хамбург е мъртъв

  • 10 март 2023 11:25

  • 895
  • 0
Стрелецът от Хамбург е мъртъв
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Човекът, който откри огън по храма на "Свидетелите на Йехова" в Хамбург, е мъртъв", това написа британският в. "Индипендънт".

Според говорител на полицията в западния германски град вчерашната атака е отнела живота на най-малко осем души. "Сред тях е и предполагаемият нападател. Най-вероятно става дума за атака, извършена от вълк-единак", добави той. "Представителят на властите не уточни дали престъпникът е бил ликвидиран в хода на специализираната полицейска операция или е сложил край на живота си", посочи още базираната в Лондон медия.

"Мотивите за масовото убийство  все още са в процес на изясняване", добави вестникът.

По информация на медията заподозреният е бивш член на "Свидетелите на Йехова". "Той е на възраст между от 30 и 40 години. Оръдието на престъплението е пистолет, вероятно притежаван законно", написа още вестникът.

"Акт на брутално и неоправдано насилие, с тези думи настоящият германски канцлер и бивш кмет на Хамбург Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 определи стрелбата", допълни изданието.

"Настоящият управник на града Петер Ченчер късно снощи изрази своите съболезнования на близките на загиналите и пожела бързо възстановяване на пострадалите", написа още  "Индипендънт".

"Според данни към този момент ранените  са 24-ма, седем от които тежко", добави медията.

Стрелба в Хамбург, има убити

"Групата "Свидетели на Йехова" е възникнала през ХIХ век в САЩ. Нейните последователи не признават светската власт. Те не участват в избори, отказват да отбиват военна служба и се обявяват категорично против преливането на кръв. "Свидетелите на Йехова" твърдят, че имат около 8 милиона последователи по целия свят. В Германия те са приблизително 170 000 при население от над 82 милиона души", допълни вестникът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини