Президентът на Кипър: Трагедията в Гърция е послание към всички правителства, включително нашето

  • 02 март 2023 18:24

  • 651
  • 0
Президентът на Кипър: Трагедията в Гърция е послание към всички правителства, включително нашето
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Невъобразимата трагедия на влаковата катастрофа в Гърция е послание към всички правителства, включително правителството в Кипър, заяви президентът Никос Христодулидис. 

Кипърският президент направи това изказване в отговор на въпрос при посещението си на гробовете на кипърски гърци, обесени от британците по време на антиколониалната борба от 1955 г. до 1959 г., известни като Арестуваните гробове, съобщи БТА.

46 са вече жертвите на влаковата катастрофа в Гърция

Помолен за коментар относно ж.п. инцидента в Гърция, при който двама кипърци са все още сред изчезналите, Христодулидис каза, че всички правителства трябва да предприемат необходимите превантивни мерки, за да се избегнат трагични събития като тази влакова катастрофа. Той каза също, че според информацията, която е получил, катастрофата е поради човешка грешка.

Христодулидис  каза, че кипърското правителство поддържа връзка със семействата на двамата кипърци, които са сред изчезналите при катастрофата. Той каза, че министърът на външните работи вчера е разговарял със семействата им, а посолството в Атина и консулството в Солун им оказват съдействие.

„Ще продължим да следим ситуацията и се надяваме, че скоро ще имаме новини“, завърши Христодулидис.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини