Бивши премиери на Великобритания призоваха Риши Сунак да изпрати изтребители на Киев

  • 21 февруари 2023 13:29

  • 752
  • 5
Бивши премиери на Великобритания призоваха Риши Сунак да изпрати изтребители на Киев
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в и Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е засилиха днес натиска върху британския министър-председател Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, да изпрати изтребители на Украйна, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13300

Двамата предишни премиери от Консервативната партия произнесоха дълги речи в Камарата на представителите по време на общо обсъждане на ситуацията в Украйна.

Това беше първата изява на Тръс на парламентарната трибуна в качеството ѝ на депутат от 2012 г., когато за първи път стана министър, отбелязва ДПА. 

Нямам търпение да види изтребители в Украйна. Трябва да направим всичко възможно, за да се уверим, че Украйна ще спечели тази война възможно най-скоро. Всеки пореден ден коства живота на хора трябва да направим всичко възможно, колкото се може по-бързо, категорична бе Тръс. 

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е от своя страна призова правителството да да не губи повече време и "да даде (на Украйна) и самолети".

"Украинците се борят не само за своята свобода, но и за свободата по света. Трябва да им дадем това, от което се нуждаят, не следващия месец, не следващата година, а сега. Става все по-ясно, че Китай се готви да въоръжи руснаците", призова той.

Миналата седмица британският министър на отбраната Бен Уолъс обаче каза, че може да минат години, преди страната да предостави самолети на Украйна, отбелязва ДПА. 

Британският военен министър: По-добре е Великобритания да подкрепи Украйна в сухопътните операции, отколкото във въздуха

Алекс Чалк, който отговаря за обществените поръчки в министерство на отбраната, заяви в края на парламентарните дебати, че в бъдеще британските въоръжени сили ще обучават украински пилоти за летене с натовски изтребители.

"Очакваме да започнем обучението на първите украински пилоти тази пролет. Не може да доставиш изтребител, преди да си обучил пилот, и в това начинание не бива да се губи време", подчерта Чалк.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
752 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
КОГА

2023.02.21 | 17:03

5
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ПУТИН ДА ПОТОПИ ТОЗИ ОСТРОВ НА САТАНАТА!
Ай ся

2023.02.21 | 13:52

1
Да видим колко е смел циганина.

2023.02.21 | 15:18

4
Достатъчно, да сложи путьо в малкото си джобче. Ходи в Киев. А путьо не смее дс се срещне с министрите си.
Бастун

2023.02.21 | 14:22

3
Имам два,три Хариера за скрап.Ако искат могат да си ги транспонтират.
Хаха

2023.02.21 | 14:01

2
За смел не знам но като всеки мангал се пслушва и оглежда

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини