Откриха тялото на мистериозно изчезналата жена във Великобритания

  • 20 февруари 2023 14:36

  • 14236
  • 2
Откриха тялото на мистериозно изчезналата жена във Великобритания
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Ланкашир намери тялото на мистериозно изчезналата преди около три седмици Никола Бъли във водите на река Уайър, съобщи Би Би Си, като отбеляза, че полицията все още не е идентифицирала окончателно "находката".

За последно 45-годишната Бъли бе видяна да разхожда кучето си край реката в Сейнт Майкълс на Уайър в Ланкашир. Телефонът ѝ е намерен на пейка до водния басейн. От тогава следите ѝ се губят, а полицейски инспектори коментираха, че са изправени пред изключително необичаен случай.

Партньорът на Никола Пол Анел разказва за болката на семейството след намирането на тялото.

Полицията продължава да определя смъртта на жената като "необяснима". Бившият главен суперинтендант на полицията на Ланкашир Боб Истууд защити разследването на силите на реда от нарастващия брой критики.

Запитан как е възможно тялото да бъде намерено на една миля от последното известно местонахождение на Бъли чак сега, въпреки мащабното претърсване на реката, той обясни, че реката е пълноводна и бързо течаща. Тази констатация влиза в драстично противоречие с предишното мнение на полицията, че тялото би трябвало да е в непосредствена близост до пейката с телефона.

"Начинът, по който приливът идва и се отдръпва... възможно е тялото да е потъвало и изплувало и в крайна сметка да е излязло на повърхността. Да скочи... и автоматично да приемеш, че тялото е било там през цялото време, е твърде лекомислено", казва обаче Истууд.

Той заяви, че старши инспектор Ребека Смит, старши разследващ полицай по случая, е била подложена на женомразки обиди по време на триседмичното издирване, което привлече вниманието на цялата страна. Истууд обвини "така наречените специалисти", че са се наложили над разследването и семейството на Никола Бъли и че те "подхранват маниите на много хора".

Жена изчезна мистериозно, докато разхожда кучето си

Бъли работи като ипотечен консултант. Тя е видяна за последен път на 27 януари да разхожда своя спрингер шпаньол Уилоу, след като е оставила двете си дъщери на 6 и 9 г. на училище. Кучето е намерено скоро след това заедно с телефона ѝ на пейка край стръмен речен бряг.

Тялото е било на около километър от мястото, където е била видяна за последен път, в малкото селце Сейнт Майкълс на Уайър. Предполага се, че двама души, разхождащи кучетата си край реката, са забелязали трупа и са се обадили в полицията.

Издирването предизвика огромен интерес, много хора посетиха и снимаха района, а в социалните мрежи се разпространиха множество спекулации и различни несериозни теории. Всичко това накара полицията да ограничи периметъра. Един инфлуенсър беше задържан и глобен, след като публикува, че е бил в "задните градини на хората през нощта", други двама също бяха арестувани заради злонамерени съобщения до енорийските съветници по случая.

Разследването на полицията на Ланкашир доби изключителна популярност и заради разкритията за борбата на Бюли с менопаузата и алкохола. Семейството ѝ реагира, че е наясно със стратегията на полицията да разкрива пикантни подробности, тъй като "има хора, които спекулират и заплашват да продават истории за нея".

Загриженост за изявленията на полицията изразиха премиерът Риши Сунак, лидерът на общините Пени Мордаунт и вътрешният министър Суела Браверман.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
14236 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.20 | 15:19

1
Викайте Шерлок Холмс и доктор Уотсън. Ако не се справят, ще им изпратим Авакум Захов.

2023.02.20 | 17:07

2
Черните са неинтегрируеми!

Добави коментар

Водещи новини