Осем летища в Германия са парализирани от стачка на персонала

  • 17 февруари 2023 11:46

  • 444
  • 0
Осем летища в Германия са парализирани от стачка на персонала
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Осем летища в Германия, включително с голям трафик като тези във Франкфурт и Мюнхен, са парализирани днес заради стачка на персонала на фона на напрегнати преговори за заплащането на труда, предаде Франс прес.

На летището във Франкфурт, най-голямото в страната, „ситуацията е много спокойна, в залите почти няма пътници“ – днес са предвидени десетина полета при близо хиляда на ден в обичайно време, посочи пред АФП Дитер Хулик, говорител на оператора „Фрапорт“.

До 01:00 ч. утре не се очакват също полети от и до летището на Мюнхен, които по принцип би трябвало да са над 700, отбеляза Корина Борн, говорителка на оператора на летището.

Стачката няма да засегне полетите по повод спешни медицински случаи, а също така техническите и другите полети, свързани с Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, започваща днес.

Германският синдикат „Ферди“, организирал стачката, предупреди, че служителите увеличават натиска върху работодателите си, тъй като преговорите с тях „досега не са дали никакъв резултат“.

Скоро във всички метростанции в Атина ще има безплатен достъп до интернет

В момента синдикатът води браншови преговори в полза на работещите в публичния сектор, наземния персонал по летищата и служителите от сферата на въздушната сигурност с искания за по-високи заплати, които да компенсират загубата на покупателна способност вследствие на високата инфлация.

Двайсет и четири часовата стачка обхваща летищата на Бремен, Дортмунд, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Мюнхен, Щутгарт и Лайпциг.

Росица Валентинова
444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини