ЕК представи подробности за предлаганите нови санкции срещу Русия

  • 15 февруари 2023 13:10

  • 462
  • 4
ЕК представи подробности за предлаганите нови санкции срещу Русия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия представи подробности за новите санкции срещу Русия, които предлага да бъдат приети до 24 февруари, когато се навършва една година от нахлуването ѝ в Украйна, предаде БТА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13304

Предложението предвижда спиране на износа на стоки и технологии, сред които електроника, машини, резервни части, антени и кранове, поясни председателят на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е. По нейните думи се предлагат допълнителни забрани за износ на стоки с двойна употреба. Към списъка на санкционираните ще бъдат добавени и представители на Иран заради осигурените от Техеран дронове за поразяване на цели в Украйна.

ЕК настоява да бъдат въведени още мерки срещу заобикалянето на санкциите, срещу разпространители на руска пропаганда и военни ръководители. Ще бъдат засегнати 100 организации, както и парламентаристи и висши представители на руското правителство, допълни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа.

ЕС одобри налагането на таван на цената на преработения руски петрол

Руският президент Владимир Путин води война в общественото пространство с армия от мрежи за пропаганда и дезинформация, които разпространяват отровни лъжи, за да поляризират нашите общества, заяви Фон дер Лайен. Предлагаме пропагандистите на Путин и военни ръководители да се добавят към списъка на санкционираните; ще преследваме олигарсите, които се опитват да скрият или прехвърлят собствеността на имуществото си в ЕС, посочи тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
462 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.16 | 10:02

4
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!

2023.02.16 | 09:48

3
Русия жъне победи на фронта. Давайте братушки! България е с вас!

2023.02.16 | 09:42

2
Слава на Русия! Слава на Путин! Слава на братушките!

2023.02.15 | 17:11

1
Слава на Путин! Слава на братушките!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини