Британският военен министър: По-добре е Великобритания да подкрепи Украйна в сухопътните операции, отколкото във въздуха

  • 15 февруари 2023 12:43

  • 448
  • 5
Британският военен министър: По-добре е Великобритания да подкрепи Украйна в сухопътните операции, отколкото във въздуха
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Британският министър на отбраната Бен Уолъс каза, че западните съюзници могат да помогнат на Украйна като ѝ оказват по-скоро подкрепа при сухопътните операции, отколкото като фокусират вниманието си върху доставката на изтребители, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13420

Уолъс изтъкна аргумента, че за използването на изтребители се изисква "много солиден екипаж на борда", необходимо е продължително обучение на пилотите и значителен помощен екипаж. По неговите думи Великобритания може да окаже по-непосредствена помощ чрез доставката на оръжия с голям обсег на действие и противовъздушни ракети.

Великобритания обучава украинските военнослужещи да се сражават "по западен маниер", като използват по-малко боеприпаси, отколкото при традиционния "съветски начин" на воюване, подчерта британският министър на отбраната.

"Украйна използва огромно количество боеприпаси, за да се защитава. Това е отчасти и причината да ги обучаваме да се сражават по западен маниер", каза Уолъс пред британското радио "Таймс".

Британският военен министър  отбеляза, че Великобритания купува и търгува с боеприпаси, които по стандарт са "съветски". Същевременно страната помага на украинските военни да се преобразуват, за да получат и "достъп до нашите запаси от боеприпаси".

"Същевременно ги обучаваме, за да сме сигурни, че боеприпасите ни се използват по начин, който е много продуктивен и прецизен", каза Уолъс.

Бен Уолъс: Предоставянето на британски изтребители на Украйна в момента не би било правилен подход

"Руският или съветският начин на воюване изисква твърде много боеприпаси, масови артилерийски залпове. Това в никакъв случай не е по начина, по който сме възприели да се сражаваме в НАТО", добави той.

Великобритания трябва да преразгледа колко средства да отдели за отбраната си след повишаване нивото на заплаха от Русия и други такива страни, каза Уолъс.

"Открито мога да кажа, че заплахата се е увеличила. И също като на други места в правителството, когато заплахата се повиши, трябва да преразгледаме колко средства да отделим", каза британският министър на отбраната пред "Скай нюз".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
448 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.02.16 | 10:03

5
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!

2023.02.16 | 09:49

4
Русия жъне победи на фронта. Давайте братушки! България е с вас!

2023.02.16 | 09:42

3
Слава на Русия! Слава на Путин! Слава на братушките!

2023.02.15 | 17:11

2
Слава на Путин! Слава на братушките!
ОБУЩАРЯ

2023.02.15 | 12:57

1
ВИН ПИШОЛ ДО СРАКИ !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини