Германски спасителен кораб остави 105 мигранти в Италия

  • 07 февруари 2023 18:22

  • 1101
  • 3
Германски спасителен кораб остави 105 мигранти в Италия
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Германската спасителна организация "Сий-Ай" (Sea-Eye) е помогнала на 105 мигранти, спасени във водите на Средиземно море, да пристигнат в южноиталианския град Неапол, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1054

Доброволци от организацията казаха, че през изминалата седмица са провели две операции по спасяване на мигранти, изпаднали в бедствено положение в Централното Средиземноморие.

В една от лодките двама от мигрантите са намерени мъртви, а друг е починал в болница, след като е бил свален от кораба от италианските власти поради влошено здравословно състояние, отбелязва екипажът на спасителния кораб "Сий Ай 4".

Според организацията "Сий Ай" първоначално италианските власти са наредили на кораба да отведе мигрантите в Пезаро на адриатическото крайбрежие, но капитанът се е възпротивил и в крайна сметка корабът е бил пренасочен към Неапол.

Нова трагедия с мигранти край бреговете на Гърция

Организацията обвини италианските власти, че с решението си са удължили страданието на хората на борда на кораба, тъй като не са го разпределили към по-близките пристанища в областта Сицилия.

Италианското дясно правителство полага усилия да спре мигрантския поток, минаващ през опасните води на Средиземноморието, като иска да си сътрудничи със страните от Северна Африка, които са отправна точка на мигрантските лодки. Италианските власти също наложиха строги изисквания на корабите на неправителствени организации, които спасяват мигранти, изпаднали в беда във водите на Средиземно море, припомня агенцията.

Константин Тодоров
1101 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Трън

2023.02.08 | 07:58

3
Май ще излязат гейове тия(си айсиктир).
мама мия

2023.02.07 | 20:46

2
Откъде накъде германски кораб ще превозва чужденци от трета страна в Италия? А самите италианци къде са? Защо допускат това? На порицания ли ще си играем?

2023.02.07 | 20:19

1
Закарайте 10 от тия в дома на капитана щом толкова ги обича ,хем ще пазят жена му докато го няма хем и него ше ушетат като се прибере .мир и любоф...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини