Папа Франциск отслужи литургия пред 1 млн. души в Киншаса

  • 01 февруари 2023 15:38

  • 303
  • 1
Папа Франциск отслужи литургия пред 1 млн. души в Киншаса
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отправи днес молитва за прекратяване на насилието на Африканския континент. Той отслужи литургия, в столицата на Демократична република Конго – Киншаса, в присъствието на повече от един милион души, предаде ДПА.

Светият отец призова хората да бъдат "мисионери на мир" и да "работят заедно, за да прекъснат кръга от насилие и да разчупят оковите на интригите, породени от омраза".

Часове по-рано стотици хиляди богомолци се стекоха с песни и танци в района на военното летище Ндоло, като много от жените сред тях носеха рокли с лика на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Повече от един милион души са дошли на територията на летището, съобщиха представители на властите, преди да започне литургията, което я превръща в едно от най-значимите събития по време на 6-дневното посещение на папата в Демократична република Конго и в Судан, където той се очаква да пристигне в петък, припомня агенцията.

Папа Франциск: Махнете ръцете си от Африка!

През последните десетилетия двете държави често са разтърсвани от конфликти на кръвопролития и нападения, отбелязва ДПА.

"Нека този момент бъде благоприятен за всички вас, които се наричате християни в тази земя, но извършвате актове на насилие; на вас Господ казва: "Оставете оръжието си и проявете милост", каза 86-годишният папа.

По-късно днес програмата на Светия отец предвижда срещи с жертви на насилие от източната част на страната и с хуманитарни работници, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ггожфгоох

2023.02.01 | 22:01

1
Бръснела

Добави коментар

Водещи новини