Белгия не разполата с танкове, които да предостави на Украйна

  • 25 януари 2023 10:50

  • 311
  • 1
Белгия не разполата с танкове, които да предостави на Украйна
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Белгия не разполага с танкове, които да изпрати на Украйна, съобщи белгийският министър на отбраната Людивин Дедондер, цитирана от местни медии. Тя уточнява, че тази седмица се очаква решение на белгийското правителство за осигуряване на средства за противовъздушна отбрана и противотанкови оръдия за нападнатата от Русия страна.

По нейните думи Белгия е предоставила съществена подкрепа на Киев досега, включително с въоръжение и обучение на украински военни. Дедондер уточни, че от белгийските запаси вече са били предоставени картечници, гранатомети, каски, бронежилетки, генератори за ток, отоплителни уреди, средства за нощно виждане.

Американската армия подсилва присъствието си в Румъния

Белгийските власти подготвят изпращането на допълнителни средства за химическа, биологична и радиоактивна защита, както и за унищожаване на подводници. Дедондер обяснява, че преди години белгийската войска е закрила склад с танкове в запас заради отпаднала необходимост да ги поддържа.

Преди няколко месеца белгийските власти осигуриха на Украйна гаубици, снети от въоръжение скоро след основен ремонт.

Росица Валентинова
311 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:37

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини