Икономическите перспективи пред ЕС се подобряват

  • 24 януари 2023 12:41

  • 349
  • 0
Икономическите перспективи пред ЕС се подобряват
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Присъединяването на Хървтия към еврозоната и Шенген е не само успех за самата страна, но и за Европейския съюз като цяло. Това заяви в Загреб еврокомисарят по икономическите въпроси Паоло Джентилони по време на форума "Хърватия - двадесетата страна членка на еврозоната", на който присъства и българският министър на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси, предаде БТА.

Той обърна внимане на икономическото състояние в ЕС, като посочи, че в сравнение с прогнозите отпреди няколко месеца новите анализи показват, че икономическото забавяне няма да е толкова тежко, колкото се очакваше.

Джентилони каза това, като отбеляза, че такива са били настроенията на приключилата вече среща на Световния икономически форум в Давос.

Това, което ще покажем в нашата зимна прогноза, която ще бъде представена от ЕК през идните седмици, е че за разлика от дълбоката рецесия, която прогнозирахме, сега вече очакваме около две тримесечия на спад, който обаче ще бъде изключително "плитък", каза още Джентилони.

Продължаващо подобрение на потребителските нагласи в Германия

Последвайте канала на

Десислава Станева
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини