Полша и балтийските страни искат да задълбочат парламентарното си сътрудничество

  • 16 януари 2023 22:29

  • 430
  • 2
Полша и балтийските страни искат да задълбочат парламентарното си сътрудничество
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Полша и балтийските страни Естония, Литва и Латвия се споразумяха днес да задълбочат парламентарното си сътрудничество на фона на геополитическото напрежение заради руската война в Украйна, съобщава БТА.

На среща във Варшава председателите на парламентите на четирите страни членки на ЕС и НАТО подписаха общо изявление, потвърждаващо тяхното сътрудничество. Заедно те искат да запазят нуждата от подпомагане на Украйна в международния дневен ред.

Полша изпраща танкове "Леопард" на Украйна, потвърди Анджей Дуда

"Призоваваме за силна и последователна политика на санкции, за политическа, военна, хуманитарна и икономическа подкрепа към Украйна и за допълнителни международни усилия за слагане край на конфликта", се казва в изявлението на полската председателка на парламента Елжбета Витек и нейните колеги Юри Ратас от Естония, Едвардс Смитенс от Латвия и Виктория Чмилите-Нилсен от Литва.

Полша и балтийските страни в международен план са смятани за застъпници и твърди поддръжници на Украйна, атакувана от Русия.

Четирите страни са безпокоят за собствената си сигурност по отношение на Русия.

Мая Йорданова
430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПОЛЯЦИТЕ

2023.01.17 | 00:56

2
ДА СЕ ИЗКОЛЯТ ЗАЕДНО С БАЛТИЙЦИТЕ ДО КРАК!
PaulaFox

2023.01.17 | 00:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини