Температурите на Острова падат, прогноза за сняг в Лондон

  • 16 януари 2023 12:39

  • 1063
  • 0
Температурите на Острова падат, прогноза за сняг в Лондон
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Във Великобритания се очаква температурите да паднат до минус 10 градуса с прогноза за сняг в Лондон, Югоизточна Англия и Шотландия.

Метеорологичната служба издаде предупреждения с жълт код за поледици във всички съставни части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Стотици предупреждения за наводнения вече са направени, а температурите паднаха или ще паднат под нулата на много места. Има прогноза за валежи от сняг по северните части на страната и по високите места.

Има вероятност за сняг и в Лондон. В южните части пък ще има обилни валежи от дъжд, докато на много места в цялата страна продължава битката за справяне с наводнения, породени от валежите през последните дни.

Първата зимна буря в САЩ за тази година донесе сняг, дъжд и опасност от торнадо

Шофьорите бяха предупредени тази сутрин да отделят повече време за стигане до техните дестинации, заради заледените пътища. Макар и днес по-късно да се очаква известно подобрение на времето, прогнозата е ниските температури да се задържат още няколко дни с леко затопляне в края на седмицата, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини