Повечето германци искат министърът на отбраната Кристине Ламбрехт да се оттегли от поста

  • 13 януари 2023 22:51

  • 1513
  • 0
Повечето германци искат министърът на отбраната Кристине Ламбрехт да се оттегли от поста
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Повечето германци искат министърката на отбраната Кристине Ламбрехт да се оттегли от поста си, сочи ново проучване на общественото мнение, поръчано от телевизия Цет Де Еф, съобщава БТА.

Шейсет на сто от респондентите одобряват идеята социалдемократката Ламбрехт да подаде оставка, докато едва 25 на сто заявяват, че подкрепят оставането ѝ на поста. Половината от анкетираните, които по време на парламентарните избори са гласували за Германската социалдемократическа партия, са заявили в анкетата, че не искат министърката да продължи да оглавява военното ведомство. 

Консервативният опозиционен блок Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз вече призоваха Ламбрехт да се оттегли.

Скандал в Германия заради новогодишното послание на военния министър

Германската министърка е подложена на засилени критики в страната си заради съмнения в компетентността ѝ и някои нейни публични изказвания. В новогодишната нощ например тя качи пост в "Инстаграм", в който коментира руската инвазия в Украйна на фона на празничната заря.

Проучването е проведено от базираната в Манхайм изследователска група "Вален" по поръчка на телевизия Цет Де Еф. В анкетата, която е проведена от вторник до четвъртък, са участвали 1259 души. 

Според в. "Билд" Ламбрехт е взела решение да се оттегли от поста си, но сега се обсъжда на коя дата тя да го направи и се водят консултации по въпроса кой да бъде нейният приемник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини