Макрон очаква задълбочаване на проблемите във френското здравеопазване

  • 06 януари 2023 14:35

  • 255
  • 1
Макрон очаква задълбочаване на проблемите във френското здравеопазване
©
Слушай новината Слушай новината

Проблемите във френския здравен сектор, който изпитва затруднения заради пренаселените болници и липсата на персонал в селските райони, може да се задълбочат през следващите години, каза президентът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в новогодишно обръщение към здравните работници, цитиран от Ройтерс.

"Изправени сме пред ситуация, която може да се влоши по отношение на медицинската демография", каза Макрон, посочвайки застаряващото население на Франция, което също означава, че голям брой лекари и медицински сестри в момента се пенсионират, много от които без да бъдат заменени от млади и съответно квалифицирани работници.

Здравният сектор на Франция страда през последните години, особено след като заради пандемията от COVID-19 много медицински работници избраха да напуснат професията. Това претовари и без това недостатъчните ресурси в болниците и медицинските практики.

Франция обмисля да закрепи правото на аборт в конституцията

Очертавайки приоритетите на своето правителство за сектора, Макрон каза, че плащането на повече пари само по себе си не е достатъчно, за да направи професията по-привлекателна, добавяйки, че правителството му ще работи за засилване на набирането на медицински персонал и увеличаване на сътрудничеството между участниците в здравната система.

Последвайте канала на

Калина Христова
255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.06 | 14:49

1
Хермафродита Макрон изгони 100 000 лекари и мед. сестри, защото не се подчиниха на фашисткото глобално правителство и отказаха светата ваксина. Тъпите франсета дори не го гилотинираха.

Добави коментар

Водещи новини