ЕК очаква мерките за пътуващите от Китай да бъдат въведени възможно най-бързо

  • 06 януари 2023 14:31

  • 179
  • 0
ЕК очаква мерките за пътуващите от Китай да бъдат въведени възможно най-бързо
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия изрази днес очакване държавите от ЕС да въведат възможно най-бързо общите европейски мерки за пътуванията от Китай, свързани с проследяването на разпространението на ковид. Ограниченията за пътуване от Китай отпадат утре, отбеляза говорител на комисията на пресконференция.

Научната общност препоръчва да се приемат предпазни мерки, поясни той по повод изразените възражения от Пекин. Говорителят добави, че засега данните от Китай, свързани с разпространението на болестта, са недостатъчни.

По неговите думи мерките, одобрени от ЕС, включително за задължение за изследване на пътуващите от Китай до 48 часа преди полета и за проследяване на отпадните води от самолетите, изпълняващи полетите от азиатската страна, са необходими. Държавите преценяват съответните мерки, посочи говорителят.

Германия ще иска тест за Covid-19 за притсигащите от Китай

Той съобщи, че следващата седмица предстои нова среща на европейските експерти по тези въпроси - четвърта в последните десетина дни. По неговите думи на 11 януари се очаква държавите от ЕС да съобщят какви са предприетите от тях действия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини