Невиждани снеговалежи предизвикаха транспортен хаос на Острова и в Литва

  • 12 декември 2022 17:06

  • 875
  • 1
Невиждани снеговалежи предизвикаха транспортен хаос на Острова и в Литва
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос във Великобритания. Най-малко 250 полета бяха отменени от летищата в Лондон. Има и много закъснения.

Най-засегнатите летища в британската столица са Станстед, Гетуик, Лутън. Пътуващите бяха посъветвани да проверят статута на полета си преди да тръгнат за аерогарите, предаде БТВ.

Студеното време и снегът доведоха също до проблеми с разписанието на влаковете и метрото. Някои хора намериха алтернатива и се придвижиха през заснежените паркове със ски.

Отменени полети от Лондон заради времето

Снежни преспи затрудняват движението и в Литва. Най-малко 20 полета от и за столицата Вилнюс бяха отменени. Много хора не успяха да стигнат до работните си места заради непочистени пътища.

Наводнение в Южна Турция взе жертва. Под вода са много сгради. Наводнения имаше и в Хърватия, Босна и Херцеговина.

Полицията в Босна потвърди, че при свлачище е загитал 1 човек. Най-засегнати са северните и северозападните части, където има блокирани пътища. В Хърватия армията е мобилизирана да помага.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
875 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.12 | 17:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини