Лондон обмисля по-голяма военна помощ за Тайван

  • 05 декември 2022 07:13

  • 318
  • 2
Лондон обмисля по-голяма военна помощ за Тайван
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Председателят на специалната комисия по отбрана на британския парламент Тобайъс Елууд каза, че има много за изследване в увеличаването на военната помощ за Тайван и че е обсъдил програмата за подводници на острова, докато е бил на посещение в Тайпе миналата седмица, съобщи "Ройтерс".

Великобритания, подобно на повечето страни, няма официални дипломатически връзки с Тайван, но засили подкрепата си за острова пред лицето на нарастващата военна заплаха от Пекин, както и други западни нации.

Тайван: Китай трябва да спре "дрънкането на оръжия"

Докато Съединените щати са най-важният чуждестранен източник на оръжия за Тайван, британските компании помагат за разработването на новия флот на Тайван от местни подводници.

"Ще се постарая да върна моята комисия през май, за да разгледа това по-подробно", каза той в отговор на въпроси.

Елууд, депутат от управляващата Консервативна партия и бивш министър на отбраната, каза, че е обсъждал и местната програма за подводници на Тайван по време на пътуването си, но добави, че трябва да научи малко повече за това, преди да каже нещо публично.

Докато беше в Тайпе, Елууд се срещна с президента Цай Инг-вен, външния министър Джоузеф Ву и Уелингтън Ку, ръководител на Съвета за национална сигурност на Тайван.

Той каза, че Великобритания трябва да има по-голямо военно участие в областта на сигурността с Тайван, което според източниците по сигурността до голяма степен се случва при затворени врати, и трябва да бъде по-смела в подкрепата на Тайван в международен план.

"Великобритания пристъпи напред, повече от други нации, в помощта на Украйна. След това последваха други нации. Нищо не трябва да ни пречи да направим същото отново с Тайван, каза Елууд. Има толкова много уроци, които могат да бъдат извлечени от нашата плахост в Украйна. Икономическите последици и последиците за сигурността лично карат много западни лидери да осъзнаят глупостта да не предотвратят инвазията на първо място."

Калина Христова
318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 12:23

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Геле

2022.12.05 | 08:44

1
Ще им докарат и на тях война като на Украйна. Друго няма да стане.

Добави коментар

Водещи новини