Леко раздвижване се отчита на германския пазар на труда

  • 28 ноември 2022 15:22

  • 365
  • 1
Леко раздвижване се отчита на германския пазар на труда
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Очакванията за германския пазар на труда са преминали в положителна територия през ноември след шест месеца на отрицателни прогнози, сочи проучване, публикувано днес и цитирано от БТА.

Нюрнбергският институт за изследване на заетостта съобщи, че месечният му показател за пазара на труда се е повишил с 0,3 пункта до 100,5 пункта, изкачвайки се така минимално над неутралните 100 пункта.

Барометърът е ранен индикатор за условията на пазара на труда. Всички германски агенции по заетостта са били попитани за очакванията за идните три месеца. 

Евростат: Младежката безработица в ЕС е намаляла през миналата година

Според проучването компонентът, прогнозиращ равнището на безработица, е нараснал с 0,3 пункта до 97,7 пункта през ноември. Търсенето на работа, което компонентът за заетостта на барометъра, измерва, се е влошил с 0,2 пункта до 103,3 пункта. 

"Въпреки натиска на енергийната криза, на германския пазара на труда се запазва лека положителна перспектива", заяви Енцо Вебер, шеф на подразделението за прогнози и макроикономически анализи към института. "Един стабилен пазар на труда спомага да се избегне сериозна рецесия", каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.28 | 17:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини