Шарл Мишел не планира да се срещне с руския външен министър Лавров

  • 15 ноември 2022 07:24

  • 573
  • 6
Шарл Мишел не планира да се срещне с руския външен министър Лавров
© Gettyimages/архив

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в каза днес, че не планира среща с руския външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи в кулоарите на форума на Г-20 на индонезийския остров Бали, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"Трябва да се опитаме на използваме срещата на Г-20, за да убедим всички наши партньори да окажат повече натиск върху Русия", каза на пресконференция Мишел.

Главните преговарящи на страните от Г-20, включително представителите на Москва, са се споразумели за предварителния вариант на заключителното комюнике от срещата в Индонезия, потвърди днес Мишел и оцени това като позитивно начало.

Европа ще поддържа контакти с Китай, но се нуждае от "ребалансиране" на отношенията, за да не попадне в твърде силна зависимост от Пекин в сфери като иновационните технологии, допълни председателят на Европейският съвет.

Той каза, че вчерашната среща между американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и китайския му колега Си Цзинпин е била важна и позитивна в смисъл, че "е направен избор за конкуренция, вместо за систематичен конфликт".

Европа ще поддържа също отношения с Китай въпреки различията между двете страни, тъй като, по думите на Мишел, "е важно да се изслушваме един друг и да развиваме по-добро взаимно разбиране".

Европа обаче трябва да избегне да направи "същите грешки", каквито направи с руските изкопаеми горива, каза той.

"По отношение на Китай не бихме искали да сме прекалено зависимо от иновационните технологии, от които днес се нуждаем, и от които ще се нуждаем в бъдеще", каза Мишел и добави: "Затова е важно да се ребалансират отношенията и за тази цел е от ключово значение също да поддържаме контакти с китайските власти".

Десислава Станева
573 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.11.15 | 09:36

6
Слава на Русия!
Ukraina55

2022.11.15 | 09:08

5
Естествено че неиска среща със Лавров,ще вземе Лавров да го зарази със смъртоносната си болест и да го разболее.Така като неиска среща със Лавров ще се предпази от смъртоносната тежка болест на Лавров които скоро ще пукне.Среща няма да има със един мъртвец Лавров.Русия загина.
Ukraina55

2022.11.15 | 09:07

4
Естествено че неиска среща със Лавров,ще вземе Лавров да го зарази със смъртоносната си болест и да го разболее.Така като неиска среща със Лавров ще се предпази от смъртоносната тежка болест на Лавров които скоро ще пукне.Срещс няма да има със един мъртвец Лавров.Русия загина.
Емѝ...

2022.11.15 | 08:59

3
За какво му е на европейски политик да се среща с кремълския рибентроп?

2022.11.15 | 08:24

2
Лавров да не би да иска да се срещне с този кукловод на краварите.
поредния смшник

2022.11.15 | 08:19

1
Дето седи и гали полата на Фондера....подобия на мъже ...ня

Добави коментар

Водещи новини