Крал Чарлз III поиска законови промени за това кой ще го замества, докато отсъства

  • 15 ноември 2022 06:10

  • 2335
  • 0
Крал Чарлз III поиска законови промени за това кой ще го замества, докато отсъства
© Getty Images

Британският крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен поиска от британския парламент да промени закона, за да може неговата сестра принцеса Анна и неговият брат принц Едуард да го заместват в изпълнението на кралските дела, когато той отсъства по някаква причина.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 233

В резултат на измененията принцеса Анна и принц Едуард ще могат да изпълняват някои от ключовите задължения на монарха в негово отсъствие, като например назначаване на нов премиер.

Досега според правилата да действат от името на монарха в негово отсъствие имаха неговата брачна половинка и четиримата възрастни, които са най-напред в списъка за наследяване на короната, тоест съпругата на Чарлз - Камила, Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член, Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, принц Андрю, който е брат на Чарлз, и принцеса Биътрис, която е най-голямата дъщеря на принц Андрю.

Първи рожден ден като крал: Чарлз III става на 74

Това статукво обаче породи критики, тъй като принцовете Андрю и Хари вече не изпълняват официални кралски задължения. Андрю бе лишен от правото да ги изпълнява и от повечето си титли заради и скандал, породен от приятелството му с покойния вече финансист Джефри Ъпстийн, който бе обвинен в сексуални посегателства.

Самият Андрю бе обвинен в сексуално посегателство, но случаят приключи с извънсъдебно споразумение. А Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), пък сам се отказа от изпълнение на кралските задължения и се премести със съпругата си Меган в Калифорния преди две години. Това развитие на нещата принуди именно Крал Чарлз Трети да поиска сега парламентът на внесе промяна в съответното законодателство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини