Увеличава се потокът на нелегални мигранти по полско-беларуската граница

  • 05 ноември 2022 07:03

  • 660
  • 1
Увеличава се потокът на нелегални мигранти по полско-беларуската граница
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полската гранична охрана съобщи вчера за увеличение на мигрантите от Близкия изток, опитващи се да преминат нелегално в Европейския съюз през полско-беларуската граница, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

За последните 24 часа, граничните служители са задържали 117 мигранти от Сирия, Йемен, Египет, Ирак, Камерун, Мароко и Шри Ланка, а предишния ден са били задържани 65 души. Засега беларуските гранични власти не са отговорили на запитванията за коментар по темата.

Миналата седмица полската гранична служба разпространи видеозапис от 26 октомври, на който се вижда как по всяка вероятност беларуски гранични служители близо до границата с Полша водят група мигранти и се опитват да скрият лицата си от камерите. Полската гранична служба каза, че беларуските граничари помагат на мигрантите да преминат в Полша, а повечето мигранти пътуват първо до Русия и от там с организиран транспорт до Беларус.

Италия осигури безопасно пристанище на кораба с мигранти "Хюманити 1"

"Беларуските гранични служители са активно въвлечени в организирането на преминаванията на полско-беларуската граница, довеждайки до нея хората, които искат нелегално да влязат в ЕС", посочи полската гранична служба.

Това увеличение на бежанския поток идва само година след като хиляди мигранти, повечето от тях от Близкия изток, се появиха в Беларус и се опитаха да нарушат границата на ЕС, създавайки криза, при която хиляди от тях бяха блокирани в граничната зона при много тежки условия, посочва АП.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.05 | 11:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини