Торнадо премина през Италия, последваха наводнения

  • 04 ноември 2022 15:44

  • 965
  • 1
Торнадо премина през Италия, последваха наводнения
© pixabay

Силна гръмотевична буря и торнадо премина в района на италианския град Формия, бяха нанесени материални щети. В социалните мрежи се появиха кадри на разрушен склад след силните пориви на вятъра, предизвикани от стихията.

Съобщава се за тежки наводнения в Сан Северино.

Торнадо се завихри над езерото Гарда

Дъжд и мощни гръмотевици се очакват в голяма част от континентална Гърция. Ще засегнат също и островите, посочват прогнозите на синоптиците за почивните дни.

През следващите часове циклонът "Ева" ще се насочи към Йонийско море и Централна Гърция. Гръцката гражданска защита предупреждава за рязко влошаване на времето през уикенда. 

В съобщение на гръцката метеорологична служба се казва, че над Северна Италия ще се образува зона на ниско атмосферно налягане, която ще се придвижва на югоизток и ще предизвика влошаване на времето в цяла Гърция.

От сутринта в събота до вечерните часове в неделя се очакват локални интензивни явления с големи количества дъжд и гръмотевична дейност. Задействан е оперативният план за справяне с наводнения.

В Гърция е в сила предупреждение за обилни валежи и риск от наводнения заради бурята "Ева", която се очаква да навлезе на територията на страната днес следобед.

Утре и в неделя проливни дъждове ще затруднят движението на автомобили, като пътна полиция обръща специално внимание на водачите за избягват райони със силни валежи.

Призовават се шофьорите преди пътуване да се информират за метеорологичната обстановка, а ако е възможно да се пътува само при необходимост с напълно изправни автомобили. Очаква се при лошо време да се прекрати и част от движението на фериботите.

Мая Йорданова
965 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.04 | 16:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини