Британски министър: Консерваторите дължат извинение за избора на Лиз Тръс

  • 30 октомври 2022 20:30

  • 958
  • 2
Британски министър: Консерваторите дължат извинение за избора на Лиз Тръс
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Управляващата Консервативна партия във Великобритания дължи извинение на обществото за избора на Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в за лидер, заяви министър Майкъл Гоув, цитиран от БТА.

Министърът по въпросите на жилищното строителство, общностите и местното самоуправление Майкъл Гоув, който беше критик на Тръс заради нейните планове за намаляване на данъците, заяви, че разбира гнева на хората, породен от хаоса през последните месеци.

"Това лято направихме грешен избор за посоката, в която искаме да поемем", призна Гоув в коментарна статия за в. "Сън".

От британската опозиция настояха да се разследва хакерски пробив в телефона на Лиз Тръс

"Плановете да намалим данъците за най-богатите бяха бягство от реалността. Бюджетът, който не обясняваше откъде ще се платят плановете за разходи беше грешка. И го казвам меко", написа още той.

Статията на влиятелната фигура от средите на торите излезе преди планираните му гостувания в няколко британски неделни програми, което подсказва, че Гоув вероятно ще се радва на популярност в правителството на Риши Сунак.

Майкъл Гоув беше уволнен от стария си противник Борис Джонсън това лято, малко преди цялото правителство да се сгромоляса, след което застана зад кандидатурата на Сунак срещу Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в.

На конференцията на Консервативната партия по-рано този месец Гоув беше един от подстрекателите на бунта срещу предложението на Тръс и тогавашния финансов министър Куази Куартенг за намаляване на най-високата 45-процентна данъчна ставка върху доходите, надхвърлящи 150 000 лири годишно. 

Това доведе до обвинения от яростни защитници на Тръс, че Гоув "си доставя удоволствие по садистичен начин".

Риши Сунак предложи на Гоув стария му пост след като встъпи в длъжност на "Даунинг стрийт" 10. Според завърналият се министър, новият премиер "притежава опита, компетентността и състраданието, за да ни преведе през бурните икономически води пред нас".

"Знам, че той няма просто да вземе правилните решения по сериозните въпроси, но и че ще го направи мислейки на първо място за най-нуждаещите се", твърди Гоув в статията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
958 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.10.31 | 09:30

2
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИИИ
PaulaFox

2022.10.30 | 22:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини