Великобритания обмисля сделка с изтребители "Юрофайтър Тайфун" за Турция

  • 26 октомври 2022 18:17

  • 833
  • 1
Великобритания обмисля сделка с изтребители "Юрофайтър Тайфун" за Турция
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Британският министър на отбраната Бен Уолъс обяви, че Великобритания обмисля да продаде на Турция изтребители Юрофайтър Тайфун (Eurofigter Typhoon), предаде турската телевизия ТГРТ, цитирана от БТА.

Уолъс каза, че окончателното решение зависи от турските въоръжени сили и турското правителство. 

Британският министър посети изложението за отбранителна, авиационна и космическа индустрия SAHA Expo в Истанбул. Панаирът представя 250 чуждестранни компании от над 50 държави и близо 750 местни компании.

Турски дрон е нарушил гръцкото въздушно пространство, прелитайки над гръцки остров

По време на изложението Уолъс заяви пред GDH Defence, че е видял възможностите на турските безпилотни самолети Байрактар (Bayraktar), и оцени, че Турция набира сила в отбранителната индустрия. 

По повод евентуалната продажба на изтребители Юрофайтър Тайфун на Турция Уолъс заяви: "Да, обмисляме да продадем изтребители на Турция. Но това е въпрос, който зависи от турските военновъздушни сили и турското правителство".

По думите на министъра между Обединеното кралство и Турция има много добро сътрудничество в областта на отбранителната промишленост.

Уолъс напомни за посещението наскоро на министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар в Обединеното кралство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 23:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини