Нови проблеми за пътуващите с влакове във Великобритания

  • 22 октомври 2022 11:24

  • 2318
  • 3
Нови проблеми за пътуващите с влакове във Великобритания
© pixabay

Във Великобритания клиентите на железниците се сблъскаха с нови трудности заради стачка, засегнала някои от най-оживените маршрути, предаде Пи Ей Медия и ДПА. 

Членовете на Профсъюза на железничарите, моряците и транспортните работници от компанията Avanti West Coast започнаха днес 24-часова стачка в знак на недоволство от промени, въведени в разписанията. Компания посъветва пътниците предварително да се информират как ще се движат влаковете и предупреди, че ще има много отменени влакове

Компания ще пуска по един влак от лондонската гара Юстън за Манчестер, Глазгоу и Ливерпул, а освен това композициите за Ливърпул ще вървят по друг маршрут заради планирано модернизиране на част от трасето. Заради големите дейности по модернизиране на пътяпо някои направления ще се пътува по-дълго, тъй като влаковете ще бъдат пренасочвани. Операторът няма да пуска днес влакове до Северен Уелс, Честър, Блекпул и Единбург. 

Участващите в трудовия спор вече са обявили, че ще стачкуват и на 6 ноември. Профсъюзът упреква компанията, че пренебрегва исканията на персонала си, а в същото време увеличава услугите, след като беше критикувана за ограничаването на разписанието си през лятото. Стачкуващите обвиняват компанията, че е създала хаос, който не може да овладее, не се грижи за работещите в железниците, а предложенията ѝ към тях ще доведат до много голямо натоварване на началник влаковете, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2318 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
sss

2022.10.22 | 16:21

3
Не ги мислете толкова Англичаните
sss

2022.10.22 | 16:21

2
Не ги мислете толкова Англичаните
PaulaFox

2022.10.22 | 13:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини