"Алстом" подписва договор за модернизиране на сигнализацията по италианските жп линии

  • 19 октомври 2022 14:37

  • 218
  • 1
"Алстом" подписва договор за модернизиране на сигнализацията по италианските жп линии
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Френската компания за транспортна инфраструктура "Алстом" (Alstom)  е подписала рамково споразумение за проектиране, доставка и въвеждане в експлоатация на система за управление на трафика (ERTMS) по железопътните линии в Централна и Южна Италия, предаде ДПА.

Сделката за 900 милиона евро, сключена с италианската жп компания "Рете феровиария италиана" (Rete Ferroviaria Italiana), предвижда "Алстом" да разгърне нова система за сигнализация за около 1400 километра жп линии.

"Алстом" подчерта, че системата прави "жп транспорта по-плавен и по конкурентоспособен на целия континент". 

Бедността в Италия достига своя пик през 2021 г.

"Системата за сигнализация гарантира оперативната съвместимост на националните жп системи, намалява разходите за покупка и поддръжка на сигнализационни системи, повишава редовността  на движение на влаковете и капацитета на мрежите“. 

"Алстом" обяви днес, че ще гарантира обновяването на системата за линиите, управлявани от "Рете феровиария италиана" в регионите Сардиния, Молизе, Пулия, Умбрия, Лацио и Кампания. 

Последвайте канала на

Калина Христова
218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.19 | 17:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини